Sparta wint op nippertje, VVV geeft zege uit handen

4 maart 2016, 22:23

Koploper Sparta Rotterdam is op de valreep aan puntenverlies ontsnapt in de Jupiler League. De ploeg van coach Alex Pastoor zegevierde vrijdag door een late strafschop met 1-2 bij FC Oss. Nummer twee VVV Venlo zag op bezoek bij SC Telstar de tegenstander juist in de extra tijd gelijk maken (2-2).

Sparta stevende in de uitwedstrijd tegen FC Oss af op een 1-1 gelijkspel, maar in de vijfde minuut van de extra tijd voorkwam Thomas Verhaar met een benutte penalty en zijn 22ste doelpunt van dit seizoen puntenverlies (1-2). Roland Bergkamp had de Kasteelheren in de 25ste minuut al op 0-1 gezet, Richard van der Venne maakte acht minuten later gelijk namens Oss.

Voor Sparta was het de zevende zege op rij in de Jupiler League. De Rotterdammers staan met 67 punten fier bovenaan. Met een wedstrijd meer gespeeld volgt VVV Venlo op plaats twee met 56 punten. De Limburgers moesten op bezoek bij SC Telstar genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Telstar-speler Crescendo van Berkel kreeg in de 74ste minuut een directe rode kaart en twee minuten later zette Johnatan Opoku VVV op een 1-2 voorsprong. Daarmee leek de buit binnen voor de Limburgers, maar Donovan Deekman bezorgde het Telstar-tiental in de extra tijd alsnog een punt (2-2).

Nummers drie en vier FC Eindhoven en NAC Breda liepen twee punten in op VVV Venlo, met zeges op respectievelijk Helmond Sport (1-2) en Achilles '29 (3-1). Eindhoven heeft nu 53 punten, NAC 52. Eindhoven had sinds de veertiende minuut een man meer, nadat Helmond-speler Kai Heerings direct rood had gekregen. Toch bracht Mounir El Allouchi Helmond op slag van rust aan de leiding (1-0). Eerder in de eerste helft had de derby nog twintig minuten stil gelegen omdat supporters van beide teams vuurwerk op het veld gooiden. Door twee goals van Anthony van den Hurk in het tweede bedrijf won FC Eindhoven alsnog (1-2). Kevin van Diermen, Leon ter Wielen (eigen goal) en Uros Matic scoorden voor NAC tegen Achilles, dat tussendoor via Thijs Hendriks terugkwam tot 2-1.

Subtoppers Go Ahead Eagles en FC Emmen hielden elkaar in Deventer op 0-0, terwijl hekkensluiter RKC Waalwijk met 1-2 won bij FC Dordrecht. Rigino Cicilia maakte in de slotfase het verschil namens de Waalwijkers. Almere City FC was Jong Ajax op eigen veld met 2-1 de baas, door goals van Ricardo Kip (penalty) en Pelle van Amersfoort in de eerste helft. Richairo Zivkovic bracht een kwartier voor tijd de spanning terug namens de Amsterdamse ploeg, maar het bleef vervolgens bij 2-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen