Augsburg geeft 3-0 voorsprong weg, Huntelaar scoort

5 maart 2016, 17:42   Bijgewerkt: 5 maart 2016, 17:48

De kater is enorm in het kamp van FC Augsburg na de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen in de 25 speelronde van de Bundesliga. De ploeg van Markus Weinzierl kwam vanmiddag (zaterdag) met 3-0 voor tegen Bayer Leverkusen, maar gaf die ruime marge in het laatste halfuur uit handen: 3-3. Dat was mede te danken aan ongelukkige momenten van Paul Verhaegh en Jeffrey Gouweleeuw. Een andere Nederlander, Klaas-Jan Huntelaar, kende wel een fijne middag. Met een treffer legde hij de basis voor de 1-3 zege van Schalke 04 bij 1. FC Köln.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Augsburg, dat tegen Leverkusen al snel een 3-0 voorsprong te pakken had. De Zuid-Koreaan Ja-Cheol Koo schoot vanmiddag met scherp en nam binnen 58 minuten alle goals van Augsburg voor zijn rekening. Daarmee leek de zege natuurlijk binnen voor de thuisploeg, maar Leverkusen had een geweldige comeback in huis. Enkele minuten na de 3-0 scoorde Karim Bellarabi de 3-1, waarna het in de slotfase helemaal misging voor Augsburg.

In die malaise speelden de Nederlanders Paul Verhaegh en Jeffrey Gouweleeuw, allebei basisspeler, een zeer ongelukkige rol. Verhaegh scoorde tien minuten voor tijd de 3-2 in het eigen doel en Gouweleeuw werd uiteindelijk de grote schlemiel. Hij hield in de slotminuut een inzet van Leverkusen met de hand uit het doel en hij werd met rood van het veld gestuurd. De strafschop werd vervolgens benut door Hakan Calhanoglu, die daarmee een punt redde voor de nummer acht van de Bundesliga.

Klaas-Jan Huntelaar en Schalke 04 hebben een prima middag achter de rug in Keulen. Daar tekende de Nederlandse spits al na drie minuten voor de 0-1, door een strafschop te benutten. Uiteindelijk won de ploeg uit Gelsenkirchen de wedstrijd met 1-3, waardoor het van plaats zes naar plek vier is gestegen. De overige Schalke-goals werden gemaakt door Max Meyer en invaller Franco Di Santo.

Wolfsburg werd vorig seizoen tweede in de Bundesliga, maar dit seizoen heeft de Champions League-deelnemer het lastiger in de competitie. De ploeg van Dieter Hecking stond voor vandaag teleurstellend achtste, maar dankzij een 2-1 zege op Borussia Mönchengladbach is de ploeg gestegen naar plek zeven. Wolfsburg kwam, dankzij goals va Julian Draxler en Max Kruse al binnen zeventien minuten op voorsprong. Raffael scoorde daarna nog wel tegen, maar dat was niet voldoende om Wolfsburg van de zege af te houden.

VfB Stuttgart heeft de degradatiezone definitief achter zich gelaten dankzij een klinkende 5-1 zege op nummer zeventien 1899 Hoffenheim. Oud-FC Groningen-speler Filip Kostic maakte de 4-1. Verder werd Hannover 96 met 4-1 verslagen door Werder Bremen, dat dankzij de zege de middenmoot inschuift. Overigens moet de absolute kraker van het Bundesliga-weekend nog gespeeld worden. Om 18.30 uur kruisen Borussia Dortmund en Bayern München de degens in een belangrijke wedstrijd om de titel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen