Oranje Leeuwinnen hard onderuit tegen Noorwegen

5 maart 2016, 21:31

De Oranje Leeuwinnen hebben hun tweede wedstrijd op het olympisch kwalificatietoernooi in eigen land met ruime cijfers verloren. Noorwegen was zaterdag op Het Kasteel in Rotterdam met 4-1 te sterk voor de ploeg van bondscoach Arjan van der Laan. Nederland was woensdag nog begonnen met een 4-3 overwinning op Zwitserland, Noorwegen verloor toen met 1-0 van Zweden.

Eveneens zaterdagavond zegevierde Zweden in Den Haag opnieuw met 1-0, ditmaal over Zwitserland. Het betekent dat de Zweedse vrouwen na twee duels met zes punten aan de leiding gaan in de groep. Noorwegen en Nederland delen met ieder drie punten de tweede plaats, Zwitserland is nog puntloos. De Oranje Leeuwinnen eindigen het OKT komende woensdag met een wedstrijd tegen Zweden, Noorwegen krijgt dan te maken met Zwitserland. Het onderling resultaat bepaalt bij een gelijk puntenaantal welk land komende zomer naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro mag.

Nederland kreeg kort voor de aftrap al een tegenvaller te verwerken met het geblesseerd afhaken van Sherida Spitse in de warming-up. De Friezin werd vervangen door Kelly Zeeman. Na een half uur spelen kwam Noorwegen op voorsprong, door een doelpunt van Emilie Bosshard Haavi na een aanval over links. Maren Mjelde verdubbelde na ruim een uur de marge voor de Noord-Europeanen (2-0).

Manon Melis bracht in de 68ste minuut de spanning terug met de aansluitingstreffer, maar een gelijkspel zat er niet in voor de Oranje Leeuwinnen. Dat kwam mede doordat goalgetter Vivianne Miedema kort na de 2-1 de paal raakte. In de slotfase liep Noorwegen nog uit naar een 4-1 zege, door twee goals van Ada Hegerberg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen