Recordrood voor Heerenveen-captain: "Ongelukkig moment"

Ger
6 maart 2016, 10:16

Joey van den Berg incasseerde zaterdagavond een rode kaart in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De aanvoerder van sc Heerenveen moest vertrekken na een overtreding op Sébastien Haller. Het betekende de zevende rode kaart in de Eredivisie voor Van den Berg, die daarmee nu het record deelt met Gregoor van Dijk.

"Het was gewoon een ongelukkig moment. We doen allebei een uiterste poging om de bal te spelen", zegt Van den Berg op de clubwebsite. "Ik probeer op de bal te gaan staan, maar mijn voet schiet er over heen en dan kom ik vol op zijn enkel terecht. Tja, moet je dan van tevoren weten dat dat risico er is? Ik had het idee van niet weet je en dat maakt het wel extra zuur. Ik heb wel het idee dat ik rode kaarten pak terwijl ik niet de intentie heb om daadwerkelijk iemand te blesseren."

Met tien man was Heerenveen uiteindelijk kansloos tegen Utrecht. Van den Berg heeft deelname met Heerenveen aan de play-offs desondanks nog niet uit zijn hoofd gezet. "Ik vind het te gemakkelijk om te zeggen dat het seizoen voorbij is. We weten hoe de Eredivisie is. Als we drie winnen staan we er weer bij. Je mag nooit opgeven. Er zijn nog acht wedstrijden en daar moet je alles uit proberen te halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen