Adriaanse: "Willem II speelt aantrekkelijker dan Ajax"

Ger
6 maart 2016, 11:06

Ajax wil in de uitwedstrijd tegen Willem II de achterstand op koploper PSV weer verkleinen tot een punt. Co Adriaanse, die in het verleden als hoofdcoach werkzaam was bij beide clubs, is momenteel meer onder de indruk van de Tilburgers dan de Amsterdammers.

"Zeker, ze spelen zeer aantrekkelijk, aanvallend voetbal. Jurgen Streppel doet het goed", zegt Adriaanse in gesprek met de NOS. "Bij Ajax vliegen de vonken er niet echt vanaf. Het is niet leuk om naar te kijken. Ze spelen wat voorzichtiger, nemen weinig risico's in de opbouw en krijgen weinig goals tegen. Het huidige Willem II speelt over het algemeen aantrekkelijker dan Ajax op het moment."

Onder Adriaanse eindigde Willem II in 1999 voor de eerste en vooralsnog ook laatste keer boven Ajax in de Eredivisie. Hij ziet nog altijd veel overeenkomsten tussen beide clubs. "Ze spelen allebei al jaren 4-3-3, met een rechts- en linksbuiten, een schaduwspits. Mooi, technisch verzorgd, aanvallend voetbal. En rood en wit zit op de shirts. Beide clubs hebben een mooi traditioneel tenue. En beide clubs hebben een goede opleiding."

"Niet voor niks doen beide clubs vaak zaken samen. Ik had in mijn tijd onder anderen Clyde Wijnhard, Dennis Schulp, Denny Landzaat en Tomáš Galásek die later met mij meeging naar Ajax. Ook na mijn vertrek deed hij het nog lang heel goed bij Ajax. Streppel maakt nu ook gebruik van enkele ex-Ajax-spelers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen