Negatieve rol voor Martins Indi en Casillas bij Porto

7 maart 2016, 07:38

FC Porto kende zondagavond een beroerde afsluiting van het weekend. De Dragões gingen met 3-1 ten onder bij Sporting Braga. Bruno Martins Indi en Iker Casillas speelden een uiterst ongelukkige rol bij de ploeg uit de havenstad.

Hoewel er na negentig minuten een 3-1 stand op de borden stond, was het na zeventig minuten voetbal nog 0-0. Toen brak Koka namens Braga de ban. Nadat Maxi Pereira de gelijkmaker liet aantekenen, ging het mis voor Porto. Rafa Silva zorgde voor de 2-1 en alsof dat nog niet genoeg was moest Martins Indi even later inrukken. Na een wilde overtreding kreeg hij zijn tweede gele kaart. Het duel kende ook nog een dramatisch slotstuk voor Porto. De ervaren doelman Iker Casillas kwam ver uit zijn doel, maar tastte in het duister en zag Alan de eindstand op 3-1 in bepalen.

Het is een duur verlies voor Porto, dat op de derde plaats blijft steken in de Primeira Liga. Martins Indi en co hebben een achterstand van zes punten op koploper Benfica. Braga, tegenstander van FC Groningen in de groepsfase van de Europa League, is de nummer vier.