De Jong kent prima debuut in Amerikaanse MLS

7 maart 2016, 07:49

Nigel de Jong kan terugkijken op een uitstekend debuut in de Major League Soccer. De 31-jarige middenvelder boekte met Los Angeles Galaxy een riante zege op DC United. De Jong maakte de negentig minuten vol bij de ploeg die hij deze winter voor AC Milan verruilde.

Het werd 4-1 voor LA Galaxy, maar het was minder eenvoudig dan deze uitslag deed vermoeden. Bij rust stonden De Jong en co namelijk nog met 0-1 achter voor het eigen publiek, door toedoen van Lamar Neagle. In de laatst veertig minuten zorgden Daniel Steres, Mike Magee (tweemaal) en Robbie Keane (strafschop) alsnog voor een ruime overwinning. Steven Gerrard was de aangever bij de laatste treffer van Magee, De Jong was niet betrokken bij de doelpuntenproductie.

Johan Kappelhof ging bij zijn MLS-debuut met Chicago Fire onderuit. Het New York City FC van onder meer Andrea Pirlo, Frank Lampard en David Villa was met 3-4 te sterk. Roland Alberg maakte verder als invaller zijn debuut voor Philadelphia Union, dat met 2-0 verloor van FC Dallas.