De familie Kargbo huilt: "Mijn carrière is vermoord"

7 maart 2016, 09:52   Bijgewerkt: 7 maart 2016, 11:54

Ondanks alle berichten over matchfixing bij Willem II in 2009 vond Ibrahim Kargbo een nieuwe club. De middenvelder uit Sierra Leone ging aan de slag bij Welling United, een vijfdeklasser uit Engeland. Hij kende daar een prima start, maar kan de verhalen over wedstrijdmanipulatie niet helemaal achter zich laten. Ook omdat de KNVB de zaak vorige week aanhangig maakte bij de Engelse voetbalbond FA.

Kargbo stelde zijn nieuwe club op de hoogte van de omstreden geschiedenis. "Natuurlijk heb ik de club meteen geïnformeerd over de beschuldigingen door de KNVB van matchfixing", sprak hij volgens het Brabants Dagblad. De KNVB vond onlangs bewijs dat Kargbo de spil was in het schandaal bij Willem II en daarom mag de middenvelder niet meer in Nederland spelen. Het kan zo zijn dat de FA deze sanctie overneemt en ook de FIFA kan de speler uit Sierra Leone nog straffen.

Ondertussen werd Kargbo tot man of de match uitgeroepen tegen koploper Cheltenham (1-1). "Ik heb bewezen dat ik nog met mijn hart kan voetballen. Het is geweldig dat het bij Welling United gewaardeerd wordt", aldus de voormalig Willem II'er, die nog wel een vervelend gevoel heeft door alle matchfixingberichten. "Mijn carrière is vermoord. Het verbaast me niet dat de KNVB nu ook de FA heeft ingeschakeld om mij ook dit nog te ontnemen.  Ik hoor bij een grotere club te spelen en niet hier voor een handvol toeschouwers. Thuis huilt mijn familie elke dag om alle kansen die mij ontnomen zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen