Officieel: Tomasson assistent-bondscoach Denemarken

7 maart 2016, 12:10

Vitesse heeft maandagmiddag bevestigd dat Jon Dahl Tomasson aan de slag gaat bij de nationale ploeg van Denemarken, waar de 112-voudig international assistent-bondscoach wordt. De 39-jarige oefenmeester vertrekt komende zomer uit Arnhem, waar hij in de zomer van 2015 de naar Heracles Almelo teruggekeerde Hendrie Krüzen opvolgede.

Tomasson staat zodoende voor een terugkeer naar zijn vaderland. Hij wordt bij Denemarken de rechterhand van de kersverse bondscoach Age Hareide. Voor zijn klus bij Vitesse was de voormalig spits van onder meer Feyenoord, sc Heerenveen en AC Milan als hoofdcoach werkzaam bij Excelsior en Roda JC. In de Gelredome assisteerde Tomasson eerst Peter Bosz, maar sinds diens vertrek naar Maccabi Tel Aviv staat hij Rob Maas bij als assistent.

"Vitesse is een club met een helder en uitgesproken beleid. De faciliteiten zijn uitstekend en ik werk heel prettig samen met de collega's binnen de club", zegt Tomasson op de clubwebsite over zijn exit. "Ondanks dat ik goed op mijn plek zit bij Vitesse, was ik gevleid toen de Deense voetbalbond hun interesse kenbaar maakte. Het is voor mij een eer om iets terug te kunnen doen voor mijn land, maar niet voordat we met Vitesse zo hoog mogelijk zijn geëindigd in de competitie."

Technisch directeur Mo Allach vindt het jammer dat Tomasson de deur van de Gelredome achter zich dichttrekt. "Jon heeft met zijn geweldige staat van dienst als voetballer onze spelers een hoop bijgebracht. Ook als trainer heeft Jon laten zien kwaliteiten te bezitten. Jon is een absolute winnaar en een vakman met ambitie. Hij blijft volledig toegewijd aan Vitesse, voordat hij in de zomer een nieuw avontuur aangaat."

Het is nog niet duidelijk hoe de technische leiding voor het komende seizoen eruit zal zien in Arnhem. "Zoals al eerder aangegeven, analyseren we aan het einde van het seizoen de invulling van de technische staf. Het is daarom nu te vroeg om er iets inhoudelijks over te zeggen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen