Verratti looft tegenstander Fàbregas: 'Hij ademt voetbal'

8 maart 2016, 11:02

Woensdagavond staan Chelsea en Paris Saint-Germain tegenover elkaar in de terugwedstrijd van de achtste finale van de Champions League. PSG won in eigen huis met 2-1 en daardoor maken beide ploegen nog een goede kans op de volgende ronde. Marco Verratti hoopt op een goed resultaat: "Uitschakeling zou rampzalig zijn".

De heenwedstrijd riep gemengde gevoelens op bij de PSG-middenvelder. "We bevestigden dat we een goed team zijn, maar er waren ook dingen die beter konden. We hadden Chelsea meer in de problemen kunnen brengen", zo zegt hij tegenover The Guardian. Over het plan voor woensdagavond is hij duidelijk: "We willen veel balbezit hebben, aanvallen en op zoek gaan naar een vroege goal."

Verratti zegt dankzij trainers Carlo Ancelotti en Laurent Blanc een betere speler te zijn geworden, maar ook door het kijken naar andere spelers. Zoals Chelsea-middenvelderCesc Fàbregas. "Met hem kan ik me goed identificeren. Hij ademt voetbal en aan zijn manier van spelen zie je hoeveel hij van voetbal houdt. Toen ik net begon, was hij al een grote speler, dus ik heb toen veel naar hem gekeken."

Ook voor Diego Costa had Verratti lovende woorden over. "Ik houd van vermakelijk voetbal, maar het is altijd goed om een persoonlijkheid als Diego Costa in je team te hebben. Ik ken hem ook buiten het veld en dan is hij een goede kerel, maar eenmaal op het veld ondergaat hij een complete transformatie en maakt hij oorlog. Zoiets is belangrijk voor het elftal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen