Handvol opvallende namen in voorselectie Oranje

9 maart 2016, 13:05   Bijgewerkt: 9 maart 2016, 13:36

Bondscoach Danny Blind heeft woensdagmiddag de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterlands tegen Frankrijk en Engeland prijsgegeven. Er zijn meerdere spelers wiens uitverkiezing in het oog springt. Onder meer Timo Letschert, Mitchell Dijks, Vincent Janssen, Ron Vlaar, Davy Pröpper en Jürgen Locadia zitten er namelijk bij. Dat geldt niet voor Robin van Persie.

Voor Janssen, Letschert en Dijks geldt dat ze voor het eerst bij de voorlopige selectie van het Nederlands elftal zitten. Janssen (21) scoort dit seizoen aan de lopende band bij AZ en de spits ziet zijn zeventien eredivisiegoals dus beloond worden met een voorlopige plek bij Oranje. De 22-jarige Letschert maakt dit seizoen indruk in de defensie van FC Utrecht. Zijn uitverkiezing is het meest opvallend te noemen. Ook Dijks (23) staat dit seizoen zijn mannetje in de rotsvaste verdediging van Ajax en beleeft dus een fraaie primeur.

Voor Vlaar geldt dat hij zich na langdurig blessureleed weer mag melden bij Oranje. Op het WK 2014 kwam hij voor het laatst in actie voor het nationale team. De routinier kwam in dienst van AZ weer helemaal in het ritme na zijn blessureproblemen. Naast Vlaar wordt ook Pröpper beloond voor zijn uitstekende prestaties. De middenvelder van PSV maakte in 2015 al zijn debuut voor Oranje, in de oefeninterland tegen de Verenigde Staten. Ook zijn ploeggenoot Locadia heeft een plaats in de voorlopige selectie te pakken.

Blind heeft 28 spelers opgenomen in de voorselectie. Oranje kruist op vrijdag 25 maart in de Amsterdam ArenA de degens met Frankrijk. Drie dagen later reist onze nationale ploeg af naar het fraaie Wembley, waar tegen Engeland geoefend zal worden. De interlands worden om respectievelijk 20.45 uur en 21.00 uur (Nederlandse tijd) afgetrapt.

De voorlopige spelersgroep

Ibrahim Afellay (Stoke City), Riechedly Bazoer (Ajax), Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (PSV), Jasper Cillessen (Ajax), Jordy Clasie (Southampton), Memphis Depay (Manchester United), Virgil van Dijk (Southampton), Mitchell Dijks (Ajax), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Daryl Janmaat (Newcastle United), Vincent Janssen (AZ), Luuk de Jong (PSV), Davy Klaassen (Ajax), Timo Letschert (FC Utrecht), Jürgen Locadia (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Erik Pieters (Stoke City), Quincy Promes (Spartak Moskou), Davy Pröpper (PSV), Arjen Robben (Bayern München), Wesley Sneijder (Galatasaray), Joël Veltman (Ajax), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Ron Vlaar (AZ), Georginio Wijnaldum (Newcastle United), Jetro Willems (PSV) en Jeroen Zoet (PSV).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen