Van Persie: "Ferguson was erg hard voor ons"

Jw
9 maart 2016, 17:05

Manchester United presteert bij lange na niet zoals in de gouden tijden onder Sir Alex Ferguson. De fans kijken met weemoed terug naar die tijd, waarbij de Schotse trainer de Mancunians in zijn laatste seizoen naar de landstitel leidde. Robin van Persie blikt terug op zijn ervaringen met de legendarische oefenmeester.

"Ik heb slechts één jaar onder hem gespeeld, maar het was erg bijzonder. We wonnen de competitie en de weg naar de titel was bijzonder. Ik merkte dat het een hele bijzondere manager was", vertelt Van Persie aan de website van UEFA.

"Om een voorbeeld te geven: toen we vijftien punten los stonden van de concurrentie, dat was in februari of maart, verloren we van Manchester City. We konden onze voorsprong vergroten naar achttien punten, maar we stonden er nog steeds uitstekend voor. Hij werd woedend op ons en maakte iedereen duidelijk dat we alles moesten geven. De training in de week erop was ontzettend zwaar, alsof hij ons wilde straffen. Dat liet mij wel inzien dat hij een uitstekende trainer was", aldus Van Persie, die net als Manchester United ook zelf niet in zijn beste doen verkeert. De topscorer aller tijden heeft bij Fenerbahçe nog niet laten zien wat hem eerder in de Premier League wel lukte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen