Veldwijk hoopt op kans bij Zuid-Afrikaanse elftal

Jw
9 maart 2016, 17:26

Lars Veldwijk heeft openlijk gesolliciteerd naar een interlandloopbaan bij het nationale elftal van Zuid-Afrika. De vader van de spits van PEC Zwolle komt uit het Afrikaanse land, waardoor de speler in aanmerking kan komen voor een Zuid-Afrikaans paspoort. Hij droomt hardop over een status als international.

"Om te beginnen wil ik zeggen dat het misschien vreemd klinkt dat ik voor Bafana Bafana (bijnaam Zuid-Afrikaanse team, red.) wil spelen, omdat ik nog nooit in Zuid-Afrika ben geweest. Maar ik houd van voetbal en Bafana Bafana heeft een grote geschiedenis", zegt Veldwijk tegenover Zuid-Afrikaanse media.

De aanvaller, die dit seizoen al twaalf keer scoorde in de Eredivisie en zeven assists gaf, stelt zichzelf voor. "Ik denk dat het Nederlands elftal wat te hoog gegrepen is voor me, maar het Zuid-Afrikaanse niveau past wel bij me. Ik ben een grote speler, 1.97 meter lang. Mensen denken dat ik niet zo snel ben, maar ik ben echt niet een van de langzaamsten op het veld en ik scoor makkelijk. Zodra ik de bal heb, ben ik gevaarlijk."

Veldwijk brak door in de Jupiler League, waar hij voor FC Dordrecht en Excelsior in twee seizoenen 44 competitiedoelpunten maakte. Hij verdiende een transfer naar Nottingham Forrest in de Championship, maar dat avontuur mislukte. Sinds zijn terugkeer in Nederland is de 24-jarige aanvaller echter weer op dreef.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen