Einde verhaal voor McClaren bij Newcastle United

11 maart 2016, 12:46

Zijn hoofd lag al op het hakblok en nu is de lijdensweg van Steve McClaren bij Newcastle United definitief voorbij. De clubleiding van The Magpies heeft de voormalig trainer van FC Twente wegens de tegenvallende resultaten de laan uitgestuurd, zo is vrijdagmiddag officieel bevestigd.

De 3-1 nederlaag tegen AFC Bournemouth van afgelopen zaterdag was de spreekwoordelijke druppel voor de clubleiding van Newcastle. Na dit verlies heeft de directie de koppen bij elkaar gestoken om over de positie van McClaren te praten. Er is na een paar dagen onzekerheid geconcludeerd dat het beter is om een trainerswissel door te voeren. In de wandelgangen passeert de naam van Rafael Benitez als mogelijke opvolger. De Spanjaard werd eerder dit seizoen ontslagen door Real Madrid.

Voorzitter Lee Charnley geeft op de clubwebsite tekst en uitleg over het besluit om McClaren te ontslaan. "Hij is een integer man met klasse en heeft hier met waardigheid en een eindeloze werklust gewerkt. Hij geniet het respect van de spelers, de staf en het management. Toch voelden we dat verandering op dit nodig is om de kans op lijfsbehoud te vergroten."

McClaren stond negen maanden aan het roer bij Newcastle, waarmee hij slechts zes van de 28 Premier League-duels wist te winnen. De club van Tim Krul, Vurnon Anita, Siem de Jong en Georginio Wijnaldum is op dit moment de nummer negentien van Engeland. Komende maandag staat de loodzware uitwedstrijd tegen koploper Leicester City op het menu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen