De Graafschap ontdoet zich van de laatste plaats

11 maart 2016, 22:08   Bijgewerkt: 11 maart 2016, 22:23

De Graafschap is er in geslaagd de laatste plaats in ieder geval tot zondag te verlaten. De mannen van Jan Vreman wonnen vrijdagavond op De Vijverberg met 3-0 van Roda JC en wisselen daardoor van plaats met degradatieconcurrent SC Cambuur. Doelpunten van Youssef El Jebli, Robin Pröpper en Piotr Parzyszek brachten Roda JC de eerste uitnederlaag van dit kalenderjaar toe.

De intenties van De Graafschap werden direct na het beginsignaal duidelijk. De ploeg zocht aan de hand van Andrew Driver de aanval. De Engelsman keerde na een blessure terug in de basis en kreeg gelijk een goede mogelijkheid, maar hij wist de bal niet op doel te krijgen. Na een sterke beginfase van de thuisploeg kakte de wedstrijd wat in. De wedstrijd had zichtbaar een doelpunt nodig om écht los te komen. Dat doelpunt kwam na een half uur spelen, toen El Jebli simpel kon binnentikken na een voorzet van Cas Peters (1-0).

Vlak na de thee leek Rydell Poepon Roda op gelijke hoogte te schieten. Hij ontsnapte op de linkerflank, maar vond Jurjus op zijn weg. Kort daarna sloeg De Graafschap toe, namens Pröpper. De verdediger anticipeerde op een voorzet van Driver en kopte de bal in het net (2-0). Een flinke dreun voor de Trots van het Zuiden, dat na de tweede tegentreffer allesbehalve opgaf. De ploeg kreeg een grote kans op de aansluitingstreffer, toen het vanaf 11 meter mocht aanleggen na een overtreding op Swinkels. Maar de poging van Poepon was te zwak, waardoor Jurjus redding kon brengen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen