Hiddink wil vooral publiek vermaken in laatste maanden

13 maart 2016, 11:51

Het voetbalseizoen duurt nog ongeveer twee maanden, maar nu al is duidelijk dat Chelsea geen prijs zal pakken. Drie dagen na de uitschakeling in de Champions League verloren de Londenaren in de FA Cup-kwartfinale met 2-0 bij Everton. Coach Guus Hiddink wil in het restant van de competitie vooral het publiek nog vermaken.

"Iedereen weet waar Chelsea stond", aldus Hiddink, die in december als interim-coach naar Londen kwam. "De eerste taak was om weg te komen uit de degradatiezonde en dat is ons snel gelukt, van plaats zestien zijn we gestegen naar plek tien. Er waren toen ook nog twee prijzen te pakken. Het is belangrijk dat we nu met trots spelen, ook al staat er niet heel veel meer op het spel. We zullen met trots en voor het publiek spelen."

"Tegen Everton hebben we het zeventig minuten aardig gedaan, maar daarna kregen we de tegengoals", analyseert Hiddink de wedstrijd tegenover de BBC. "Daarna was de energie weg en ook hadden we een paar blessures. Ik kan mijn spelers geen verwijten maken over hun instelling, maar we misten de scherpte in het penaltygebied."

Over Romelu Lukaku, met twee goals de matchwinner en in het verleden te licht bevonden voor Chelsea, zegt Hiddink: "We wisten al dat hij kan scoren. Hij is een goede jongen, een goede speler."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen