Nonchalant PSV morst en zet koppositie op de tocht

12 maart 2016, 21:57   Bijgewerkt: 12 maart 2016, 22:25

PSV heeft zaterdagavond tegen SC Heerenveen dure punten verspild in de strijd om het landskampioenschap. In eigen huis waren de Eindhovenaren met name voor rust niet bij de les en ze kregen daarvoor de rekening gepresenteerd: 1-1. Mitchell te Vrede bracht zijn ploeg in de tweede helft aan de leiding en Luuk de Jong herstelde vervolgens het evenwicht. Meer zat er echter niet in voor PSV waardoor Ajax zondagmiddag met een overwinning de koppositie kan overnemen.

PSV was erg slordig en speelde in een veel te laag tempo om het de bezoekers, die vanavond in een 4-4-2 formatie acteerden, lastig te maken. Ondanks een handjevol halve kansen voor de Eindhovenaren en een hele grote mogelijkheid voor Marco van Ginkel hoefde Erwin Mulder zijn handschoenen voor rust niet vies te maken. Heerenveen bleef eenvoudig overeind en Te Vrede had PSV pijn kunnen doen, maar na een mooie aanval schoot de lange puntspeler recht op Jeroen Zoet.

Na de gelijkmaker wilde de thuisploeg doordrukken en in de slotfase werd Heerenveen met de rug tegen de muur gedrukt, maar in kansrijke positie stond het vizier bij de thuisploeg niet op scherp of zat er nog net een Fries been tussen. Zodoende eindigde het treffen net als eerder dit seizoen in 1-1 en daardoor is er een eind gekomen aan de reeks van tien Eindhovense competitiezeges op rij. PSV begint de 'week van de waarheid' dus met een valse start en het zal allemaal veel beter moeten als de ploeg tegen Atletico Madrid en Ajax wel een goed resultaat wil behalen.