Corona behoedt Porto voor verlies, Sporting koploper

12 maart 2016, 23:42   Bijgewerkt: 13 maart 2016, 12:01

Dankzij voormalig FC Twente-speler Jesus Corona heeft FC Porto op het nippertje drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen laagvlieger União Madeira. De Mexicaanse aanvaller bepaalde in de slotfase de eindscore op 3-2 in het Estádio Do Dragão.

Na een uur spelen leek er nog weinig aan de hand voor Porto. Door goals van Vincent Aboubakar en Hector Herrara had het toen een 2-0 voorsprong in handen, maar Danilo Dias bracht de bezoekers met twee treffers in een tijdsbestek van vijf minuten terug tot 2-2. Puntenverlies dreigde voor Porto, maar Corona besliste in de 87ste minuut anders (3-2). Bruno Martins Indi was afwezig bij Porto.

Sporting Lissabon zegevierde met 1-2 bij Estoril, door twee doelpunten van Islam Slimani in de eerste helft. Léo Bonatini deed in de 78ste minuut iets terug namens de gastheer, maar Sporting gaf de drie punten niet meer weg. De hoofdstedelingen, bij wie Marvin Zeegelaar een basisplaats had, komen door de winst op 62 punten en nemen daarmee de koppositie in de Liga NOS over van Benfica. Dat team speelt maandag nog wel thuis tegen Tondela. Porto staat derde met 58 punten.