Van Bronckhorst vond geduld de sleutel tot succes

13 maart 2016, 17:08

Feyenoord wist zondagmiddag haar vierde overwinning op rij te boeken. Na zeges op FC Utrecht (1-2), AZ (3-1) en SC Cambuur (3-1) werd Vitesse buitenshuis aan de zegekar geboekte door de Rotterdamse nummer drie van de Eredivisie. Coach Giovanni van Bronckhorst is meer dan tevreden over de winst tegen de directe concurrent in de strijd om plaats drie.

"Het belangrijkste vandaag is dat we hebben gewonnen. Afgezien van twee afstandsschoten, hebben we zelf niks weggegeven. Zelf hadden we drie of vier keer kunnen scoren. Uiteindelijk wordt het 2-0, een goed resultaat", concludeert Van Bronckhorst op de website van zijn werkgever. "We hebben vanuit een hechte organisatie gespeeld. We stonden heel compact en hebben uiteindelijk zelf twee keer toegeslagen. De tweede helft van ons was beter dan de eerste helft. We hebben geduldig op onze kans gewacht."

Niet alleen Terence Kongolo, maar ook Dirk Kuyt viel geblesseerd uit bij Feyenoord. "Dirk Kuyt heeft in de eerste helft een flinke schop gehad. Hij voelde dat hij steeds moeilijker door de pijn heen kwam. Daardoor kon hij niet meer alles belopen, waardoor de linies uit elkaar kwamen te liggen. De wissel heeft uiteindelijk goed uitgepakt", weet Van Bronckhorst, die invaller Bilal Basaçikoglu de einduitslag op 0-2 zag bepalen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen