Elia: "Jullie gaan vanzelf horen dat ik onschuldig ben"

13 maart 2016, 17:40

Ondanks dat Eljero Elia afgelopen week negatief in het nieuws kwam, stond hij tegen Vitesse (2-0 winst) gewoon in de basis. De vleugelaanvaller raakte betrokken bij een opstootje en moest daarvoor overnachten op het politiebureau. Naar eigen zeggen is Elia onschuldig.

"Het is zonde dat ik in zo'n situatie terecht ben gekomen. Ik weet dat er dan veel kapers op de kust zijn die mij negatief in het nieuws willen brengen. Ik heb mijn excuus aangeboden aan het team en de club. Ik had niet in die situatie terecht moeten komen, ook al was het heel onschuldig. Ik moet gewoon mijn voeten laten spreken en ervoor zorgen dat ik er ben voor mijn team."

"Het heeft te maken dat ik een zogenaamde bekende Nederlander ben", vertelt de vleugelspeler aan FOX Sports. "Het is niet leuk, vooral niet voor de mensen die mij liefhebben. Ik weet gewoon honderd procent zeker dat ik niet meer in zo'n situatie zal komen. Ik ben juist de jongen die niks heeft gedaan en de volgende dag hoorde ik wat er was gebeurd. Jullie gaan vanzelf horen dat ik onschuldig ben."

Elia was tevreden met de overwinning van Feyenoord in Arnhem. De laatste vijf duels werden niet verloren en omgezet in vier zeges. "Deze wedstrijd moest je zakelijk spelen om punten te pakken en dat hebben we uitstekend gedaan." De teruggetrokken tactiek was lastig spelen voor Elia. "Ik wil verder naar voren spelen en dichter bij het doel komen, nu was het meer op kracht en lange afstanden. Dan kom je meestal drie spelers tegen."

"Ik ben tevreden, heb mijn acties gemaakt en mijn ding gedaan. Ik weet dat het veel beter kan, maar zolang we maar stabiel blijven. Er komt steeds meer vertrouwen in de groep en dan gaat het vanzelf beter lopen. Je moet proberen in de flow te komen, dat mensen anders gaan praten. We zijn uit een dalletje gekomen en moeten gewoon doorgaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen