Kuyt baalt van kaart en schorsing: "Niet terecht"

14 maart 2016, 08:26

Een tamelijk onschuldige gele kaart heeft Dirk Kuyt een schorsing opgeleverd. De aanvoerder van Feyenoord raakte Sheran Yeini zondagmiddag tijdens het duel met Vitesse en zag scheidsrechter Björn Kuipers een gele prent trekken. De 35-jarige Katwijker vindt het onrechtvaardig.

Het was de vijfde gele kaart van het seizoen voor Kuyt. "En niet terecht", zo oordeelt Kuyt in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Eerst maakte ik hands, maar per ongeluk. En direct daarna blokte ik een tegenstander. Dat ik daar geel voor kreeg, was overdreven. Dat zei ik ook tegen Björn Kuipers, de scheidsrechter. Hij zei dat het hem niet interesseerde. Maar het interesseert mij wel, want ik mis nu De Graafschap-thuis. Vijf gele kaarten, terwijl ik weinig overtredingen maak, ik baal er van."

Kuyt werd zondagmiddag door een blessure vervangen door Bilal Basaçikoglu, die als invaller voor de beslissende 0-2 zorgde tegen Vitesse. De captain speelde tot zijn wissel 2.409 opeenvolgende minuten voor Feyenoord in de Eredivisie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen