Riedewald tekent bij in ArenA: "Een goed signaal"

14 maart 2016, 13:59

Ajax heeft maandagmiddag officieel melding gemaakt van een contractverlenging. Jairo Riedewald heeft zijn verbintenis bij de Amsterdamse topclub verlengd en ligt nu tot de zomer van 2020 vast in de ArenA. De pas 19-jarige verdediger wordt hiermee beloond voor de uitstekende ontwikkeling die hij de afgelopen tijd doormaakte.

De geboren Haarlemmer kampt al een tijdje met een vervelende enkelblessure. "Dat ik mijn handtekening onder dit mooie contract heb gezet, geeft rust om verder te revalideren", zegt de talentvolle verdediger op de clubwebsite. Hij kwam de jeugdopleiding van Ajax in 2007 versterken en maakte op 19 december 2013 zijn officiële debuut in voor Ajax, in de bekerwedstrijd tegen IJsselmeervogels. Zijn debuut in de Eredivisie was een droom: dankzij twee doelpunten van de ingevallen Riedewald won Ajax toen met 1-2 van Roda JC.

Riedewald kwam tot dusver tot 63 officiële optredens voor Ajax 1, maar staat al een maand buitenspel wegens zijn blessure. "Het is een lastige periode, waarin ik wel op schema lig wat betreft de revalidatie. Ik loop nog op krukken, maar dat is om de enkel meer rust te geven. Mentaal en fysiek gezien gaat het goed. Het liefste wil ik dit seizoen nog een wedstrijd meepikken, of dat nu in Ajax 1 of Jong Ajax is. Maar lukt dat niet, dan richt ik me op volgend seizoen."

Directeur voetbalzaken Marc Overmars vindt het een goede zaak dat Riedewald verlengd heeft. "Dit is een goed signaal naar onze spelers toe. Als jongens stappen maken van bankzitter naar basisspeler en vervolgens naar het Nederlands elftal dan hoort daar een verandering in het contract bij. In dit stappenplan is Jairo een voorbeeld. Nu heeft hij een tegenslag omdat hij geblesseerd is. Dat is jammer voor hem, maar dat was geen enkel discussiepunt wat betreft deze contractverbetering", aldus Overmars.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen