Frankrijk met Premier League-sensaties tegen Oranje

17 maart 2016, 14:30   Bijgewerkt: 17 maart 2016, 18:38

N'golo Kanté en Dimitri Payet zijn door bondscoach Didier Deschamps opgeroepen voor de nationale ploeg van Frankrijk, die op 25 maart in de Amsterdam ArenA tegen het Nederlands elftal speelt. Vier dagen later staat de oefeninterland tegen Rusland in het Stade de France op het menu voor Les Bleus.

Kanté en Payet worden beloond voor hun ijzersterke prestaties in de Premier League. Kanté heerst op het middenveld bij de sensationele koploper Leicester City, Payer is de grote ster van West Ham United. Naast het duo heeft ook Jérémy Mathieu een uitnodiging gekregen van Deschamps. De centrale verdediger speelde woensdag nog in de basis bij FC Barcelona, dat in de Champions League met 3-1 van Arsenal won.

Mathieu Valbeuna en Karim Benzema, die betrokken waren in een affaire rond een sekstape, zijn allebei niet opgeroepen. Valbuena, 'slachtoffer' in de zaak, is uit vorm en Benzema mag vanwege zijn rol in de afpersing van Valbuena nog niet in actie komen voor Frankrijk. De absentie van Morgan Schneiderlin, middenvelder van Manchester United, is opvallend.

Op het EK 2016, waarvan Frankrijk de gastheer is, moeten Deschamps en consorten in de poulefase zien af te rekenen met Albanië, Roemenië en Zwitserland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen