Lazio, Leverkusen en Valencia uitgeschakeld in EL

17 maart 2016, 21:02   Bijgewerkt: 17 maart 2016, 21:08

Lazio en Bayer Leverkusen liggen uit de Europa League. De Italiaanse club ging donderdag in het eigen Stadio Olimpico in de return tegen Sparta Praag in de achtste finales verrassend hard onderuit (0-3), terwijl Bayer Leverkusen op eigen veld tegen Villarreal bleef steken op 0-0 en daarmee werd uitgeschakeld. Athletic de Bilbao verloor het Spaanse onderonsje bij Valencia met 2-1, maar bekert op basis van het uitdoelpunt toch door naar de kwartfinales.

Met een 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd tegen Sparta Praag vertrok Lazio vorige week met een goed gevoel uit Tsjechië, maar in Rome ging het helemaal verkeerd. Met Wesley Hoedt voor de 27ste keer dit seizoen in de basis keken i Biancocelesti al binnen twaalf minuten tegen een 0-2 achterstand aan. Borek Dockal bracht Sparta Praag in de tiende minuut aan de leiding met een doeltreffend schot van buiten het strafschopgebied, Ladislav Krejci verdubbelde twee minuten later de marge. Stefano Mauri kreeg in de 25ste minuut een mooie kans om de spanning terug te brengen, maar in een één-tegen-één-situatie kwam Sparta-keeper David Bicik als winnaar uit de strijd. Op slag van rust bepaalde Lukas Julis met een van richting veranderd schot de eindscore op 0-3.

Valencia ging vorige week in het Baskenland met 1-0 onderuit bij Athletic de Bilbao, maar stond donderdag in de return bij rust dankzij een 2-0 voorsprong virtueel in de kwartfinales. Santi Mina tekende in de dertiende minuut in de rebound voor de openingstreffer, 24 minuten later kopte Aderllan Santos uit een voorzet van José Gayá vanaf de linkerflank de 2-0 tegen de touwen. Aritz Aduriz zorgde een kwartier voor tijd voor het belangrijke uitdoelpunt voor Bilbao. De spits scoorde na een schitterende assist van Raul Garcia. Ondanks vijf minuten blessuretijd slaagde Valencia er niet meer in een derde goal te maken, waardoor de equipe van Gary Neville zich op de competitie kan richten.

Villarreal zegevierde vorige week in het eigen El Madrigal met 2-0 over Bayer Leverkusen en gaf die marge donderdag in de return in Duitsland niet meer uit handen. De thuisploeg had wel meer balbezit dan de bezoekers uit de Spaanse regio Castellon, maar wist dat niet om te zetten in doelpunten. Bovendien kreeg ook Villarreal goede kansen om te scoren, maar deze bleven eveneens onbenut.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen