Webb: "Fellaini is een misdadiger op het veld"

18 maart 2016, 07:55

Manchester United probeerde gisteren om in de Europa League tegen Liverpool de schade die was opgelopen in het heenduel te herstellen, maar de ploeg van trainer Louis van Gaal kwam niet verder dan 1-1. Na afloop was niet alleen de uitschakeling onderwerp van gesprek, maar ook het gedrag van Marouane Fellaini.

De Belg werkte in de heenwedstrijd Emre Can al naar de grond met zijn linkerarm, en zwaaide donderdag met zijn arm in het gezicht van Dejan Lovre. Howard Webb sprak zich tegenover BT Sport Europe uit over het incident. "Het is één ding om jezelf te willen bewijzen in het veld, maar iets heel anders is dat je een misdadiger bent op het veld."

De voormalig toparbiter vindt dat Fellaini niet op die manier kan spelen. "Ik denk dat hij al geschorst had moeten worden naar aanleiding van het incident in de heenwedstrijd. En voor die actie tegen Lovren van donderdag had hij rood moeten hebben. Ja, Fellaini wordt vastgepakt, maar is dat een excuus om met je arm te zwaaien? Dat lijkt me niet."

Volgens Webb houden scheidsrechters de kopsterke middenvelder al enige tijd extra in de gaten. "We weten waartoe Fellaini in staat is als we een wedstrijd fluiten. Dat hebben we gedurende zijn hele carrière gezien. Maar het lijkt erger en erger te worden. Telkens blijkt weer dat hij geen duel kan spelen zonder zijn arm in het gezicht van tegenstanders te planten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen