Blind onder de indruk van Oranje-klant Letschert

18 maart 2016, 12:53

Eén van de meest opvallende namen in definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de vriendschappelijke interlands tegen Frankrijk (25 maart) en Engeland (29 maart) is Timo Letschert. De centrale verdediger zag zijn stormachtige ontwikkeling bij FC Utrecht beloond worden met een uitverkiezing bij Oranje.

"Timo heeft een heel goede eerste seizoenshelft gespeeld en heeft de lijn na de winterstop doorgetrokken bij FC Utrecht", zo verklaart bondscoach Danny Blind zijn keuze voor Letschert. "Hij is een fysiek sterke verdediger, die zowel op de linker- als op de rechterkant kan spelen. Hij heeft voetbalvermogen, maar belangrijker nog: hij heeft pure kwaliteiten als verdediger. Dat is toch zijn primaire taak. Bovendien heeft hij goed zicht op de situatie om zich heen."

"Kortom hij heeft op mij een goede indruk gemaakt", vervolgt Blind, die benieuwd is of Letschert het ook op een niveautje hoger kan laten zien. "Hij presteert weliswaar uitstekend in de Nederlandse competitie, maar ik wil hem nu op een hoger niveau zien."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen