PSV plant sanctiegesprek met muntjesgooiers

18 maart 2016, 18:01

Aan de hand van beelden heeft PSV een aantal muntjesgooiers en de persoon die een biljet in brand stak getraceerd. Een aantal fans van de Eindhovense club liet zich dinsdag in Spanje voor de return tegen Atlético Madrid in de achtste finales van de Champions League van zijn minder goede kant zien, door geld te gooien naar bedelaars.

In totaal heeft PSV vijf personen in beeld, van wie er drie bij naam bekend zijn. De Eindhovense club meldt vrijdag via de officiële kanalen dat er met dit drietal een sanctiegesprek volgt. PSV hoopt ook de andere twee personen die duidelijk herkenbaar in beeld zijn nog op te sporen. "Mocht er ander beeldmateriaal van de incidenten opduiken, zal PSV doorgaan met opsporen van de daders", waarschuwt de club in een verklaring. "Daarnaast is er contact geweest tussen het Openbaar Ministerie en PSV. Daarbij hebben beide partijen afgesproken dat wanneer er een rechtshulpverzoek uit Spanje komt, zowel PSV als het OM hieraan gehoor geeft."

"Deze kleine groep mensen heeft PSV als club veel schade berokkend. Dat doet ons pijn", moppert PSV-directeur Toon Gerbrands. "Ook voor de 3.800 supporters die ons gesteund hebben en zich volgens de Spaanse politie uitstekend hebben gedragen komt dit hard aan. Zij worden onterecht geassocieerd met dit verwerpelijke gedrag. PSV had een goed imago, dat heeft de afgelopen dagen een deuk opgelopen. We hopen te gaan bewijzen dat dit een eenmalig verschrikkelijk incident is geweest."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen