Groenendijk: "Als je hier al een penalty voor geeft…"

21 maart 2016, 16:50

Excelsior kwam vrijdag al vroeg in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht op voorsprong, maar ging uiteindelijk toch met 2-1 onderuit. Kantelpunt bleek een penalty voor de thuisclub in de 33ste minuut. Excelsior-coach Alfons Groenendijk baalde na afloop behoorlijk van de arbitrage.

"Als je hier al een penalty voor gaat geven…", begon Groenendijk bij de NOS. "Het was een scrimmage en via de arm van Willem Janssen kwam de bal tegen de arm van Jurgen Mattheij. Maar zo gaan die dingen. Een paar weken geleden stond ik in Alkmaar ook een verhaal te houden over een goal van ons die werd afgekeurd. En nu weer deze strafschop, het is om moedeloos van te worden."

Groenendijk hekelde de wedstrijdleiding niet alleen om de strafschop. "Die penalty vind ik heel erg, maar ik had de hele avond ook het gevoel dat elke twijfelbal steevast naar de kant van FC Utrecht ging", vervolgde de oefenmeester. "Maar laat ik maar stoppen, want je weet wat voor gevolgen dit heeft. Dan wordt er weer gezegd dat we niet moeten zeuren, dus laten we er dan ook maar mee stoppen. Maar je wordt er wel behoorlijk moedeloos van. Het is tot het einde een wedstrijd geweest, maar toch sta je weer met lege handen. Dan ga je toch weer terugdenken aan de 1-1. Het overkomt ons meerdere keren, maar we moeten er elke keer maar mee omgaan en netjes blijven. Dat valt niet mee."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen