Ten Hag: "Drie heel belangrijke punten gepakt"

18 maart 2016, 23:38

"Dit waren big three points", zo begon FC Utrecht-coach Erik ten Hag zijn analyse van de thuiswedstrijd tegen Excelsior. De ploeg uit de Domstad won vrijdag, ondanks een vroege achterstand, met 2-1 van de Kralingse club.

"Er bestaan in deze fase van het seizoen geen gemakkelijke wedstrijden. Vandaag was het ook een moeilijke wedstrijd, die we heel goed begonnen", aldus Ten Hag op de clubwebsite. Toch kwam Excelsior in de vijfde minuut op 0-1. "Een vrije trap van Excelsior waarbij we verdedigend in de fout gingen", beschreef Ten Hag het tegendoelpunt. "Dat mag nooit gebeuren. We blonken vanavond niet uit bij defensieve spelhervattingen. Die behoeven de komende tijd aandacht."

"Na de 0-1 was er een fase waarin er enige onzekerheid in de ploeg te zien was. Dat vond ik totaal onnodig, gezien de positie die we hebben. Over rechts initieerden we bij vlagen goed voor de rust, over links was het duidelijk minder", vervolgde Ten Hag. "We hebben ons vermand vandaag, werden steeds dominanter. We dwongen Excelsior verder terug en dat we de 0-1 naar 2-1 ombogen, is prima. Een compliment aan de ploeg daarvoor."

Sebastien Haller was met twee goals de matchwinner. De Franse spits benutte in de 33ste minuut een penalty en was op slag van rust ook verantwoordelijk voor de 2-1. Ten Hag maakte Haller complimenten voor het beslissende doelpunt. "Sebastien ging bij die situatie proactief naar de bal toe. Hij laat een geweldige ontwikkeling zien. Dat zie je ook aan de doelpunten die hij blijft maken", aldus Ten Hag, die FC Utrecht de voorsprong deze keer wel vast zag houden. ADO Den Haag kwam vorige week van 2-0 terug tot 2-2. "We hebben beter verdedigd dan tegen ADO Den Haag. Dat is de les die we geleerd hebben."

"Dit was niet de beste partij", begon Ten Hag zijn afsluiting. "Maar we hebben wel drie heel belangrijke punten gepakt. We bezetten een prima positie op de ranglijst, het perspectief is goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen