Byrne schittert: "Ik kan naar genoeg andere clubs"

19 maart 2016, 11:40

Het duurde even voordat hij op gang kwam in Leeuwarden, maar na de winterstop is Jack Byrne wekelijks de grote uitblinker van degradatiekandidaat SC Cambuur. De Ierse middenvelder, die gehuurd wordt van Manchester City, heeft zijn draai helemaal gevonden bij de Friese club. "Deze stap heeft deuren voor me geopend."

Kort voor de winterstop won Cambuur van NEC met als grote uitblinker Jack Byrne. "Sinds die wedstrijd ben ik helemaal mezelf", vertelt Byrne aan de Leeuwarder Courant. Sindsdien zag hij trainer Henk de Jong en spits Bartolomew Ogbeche vertrekken. "Bartolomew was belangrijk voor me. Hij gaf me advies, maar hé, dat is voetbal. En Henk was de reden waarom ik hier naar toegekomen ben.''

Na dit seizoen keert hij terug naar Engeland. "Ben ik na dit jaar nog niet goed genoeg voor Manchester City, dan is dat geen schande. Maar ik kan dan naar genoeg andere clubs", aldus de middenvelder, die zich maandag voegt bij de nationale selectie van Ierland. "Zoveel Ieren spelen er niet in Europese topclubs en ik doe het goed. Het is mijn droom om naar het EK te gaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen