Falkenburg denkt niet aan degradatie: "Dat vertik ik"

19 maart 2016, 12:42

Met een verleden bij NAC Breda en Go Ahead Eagles heeft Erik Falkenburg genoeg ervaring met het fenomeen degradatievoetbal. Dit seizoen is hij als speler van Willem II weer verwikkeld in de strijd om lijfsbehoud. De aanvallende middenvelder gelooft er ondanks de moeilijke situatie heilig in dat zijn club in de Eredivisie blijft.

Willem II staat vijftiende, maar het heeft evenveel punten als nummer zestien Excelsior. Aan degradatie wil Falkenburg echter niet denken. "Dat vertik ik! Ik geloof heilig in lijfsbehoud. We hebben een mindere periode achter de rug. Die moeten we de rug toe keren. We moeten elkaar er op een positieve manier doorheen slepen", zegt hij tegen het Brabants Dagblad.

Met de Tilburgers heeft hij nog zeven duels om degradatie af te wenden. "Het is niet zo dat we met de rug tegen de muur staan. Elke wedstrijd biedt mogelijkheden voor ons. We zijn dit seizoen zelden kansloos geweest. We hebben een brede selectie die behoorlijk volwassen is. Die moet hier mee om kunnen gaan. Ik geloof in de spirit en wilskracht van deze groep."

Zaterdagavond gaat Willem II op bezoek bij PEC Zwolle.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen