Van Duinen vindt plezier terug: "Belangrijker dan geld"

19 maart 2016, 15:19

Zijn zomertransfer naar Duitsland werd voor Mike van Duinen niet wat hij had gehoopt. De aanvaller, die van ADO Den Haag naar Fortuna Düsseldorf verkaste, kende in Duitsland een moeizaam halfjaar. Daardoor is hij blij dat hij na de winterstop op huurbasis uitkomt voor Roda JC, waar hij het plezier in het voetbal terug heeft gevonden.

Hij ziet veel verschillen tussen de Eredivisie en de Tweede Bundesliga. "Het spel is daar wel anders. Er wordt fysiek veel van je gevraagd en in de wedstrijd gaat het spel meer op en neer. In Nederland is er meer aandacht voor tactiek, in de Tweede Bundesliga is het vechtvoetbal. Maar ik was bij ADO Den Haag niet anders gewend", vertelt hij aan de NOS.

Van Duinen begon vol goede moed aan zijn avontuur in Duitsland, maar een trainerswissel zette hem al vroeg buitenspel. "Er kwam een nieuwe trainer en die haalde een nieuwe spits. Een eerlijke kans voor mij kwam er niet echt van. Ik hoefde niet weg, maar wilde zelf graag spelen", aldus de huurling van Roda, die niet weet waar hij volgend jaar speelt. "In principe keer ik volgend jaar weer terug bij Fortuna, maar als ik weer niet in de plannen voorkom, wil ik vertrekken. Ik heb daar nog geen gesprekken over gehad met Roda, maar ik merk nu dat ik zo veel meer plezier uit het spelletje haal als ik gewoon speel. Dat is voor mij belangrijker dan geld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen