Arsenal kent probleemloze middag bij tandeloos Everton

19 maart 2016, 15:41   Bijgewerkt: 19 maart 2016, 15:57

Arsenal weet weer wat winnen is. Na teleurstellende resultaten in de Champions League, de FA Cup en drie duels op rij zonder zege in de competitie, werd er vanmiddag (zaterdag) weer eens een driepunter genoteerd door de ploeg van Arsene Wenger. Op Goodison Park rekenden de Londenaren met speels gemak af met het slappe Everton: 0-2. Daardoor komt Arsenal op drie punten van rivaal Tottenham Hotspur, die ploeg komt zondagmiddag nog in actie.

Everton schakelde vorige week Chelsea overtuigend uit in de FA Cup en verwacht werd dan ook dat de thuisploeg het Arsenal lastig zou maken. Zeker ook omdat Arsenal in een slechte fase zit. Zo werd het uitgeschakeld in de Champions League en het FA Cup-toernooi, terwijl de laatste competitiezege voor vandaag dateerde van 14 februari. Vanmiddag kende de ploeg van Wenger echter een heerlijke middag, al bij rust was het verschil gemaakt.

Bij het rustsignaal stond Arsenal namelijk al volkomen terecht met 0-2 voor. Danny Welbeck, die de voorkeur kreeg boven Olivier Giroud, was de doelpuntenmaker van de 0-1 in de zevende minuut. De Engelsman omspeelde de keeper en schoof simpel binnen na een heerlijke aanval, die kleur kreeg door de inbreng van Mesut Özil en Alexis Sánchez. In het restant van de eerste helft scoorde Arsenal nog één keer. Kort voor de pauze schoot Alex Iwobi de 0-2 in het doel, na een goede dieptepass van de jarige Héctor Bellerín. De negentienjarige Iwobi luisterde zodoende zijn basisdebuut in de competitie op met een treffer.