Bayern sleept overwinning uit vuur, Schürrle redt Wolfsburg

19 maart 2016, 17:41   Bijgewerkt: 19 maart 2016, 17:48

Met een goed gevoel kan Bayern München zondagmiddag de verrichtingen van concurrent Borussia Dortmund volgen in de Bundesliga. De regerend kampioen won zaterdagmiddag met grote moeite met minimale cijfers van 1. FC Köln: 0-1. Bij de koploper was Arjen Robben nog steeds afwezig. In de Duitse competitie boekte Hertha BSC een thuiszege op FC Ingolstadt, terwijl VfL Wolfsburg in extremis een afgang tegen SV Darmstadt 98 voorkwam: 1-1.

Een slijtageslag was het Champions League-duel met Juventus voor Bayern München, waardoor coach Pep Guardiola voor de wedstrijd tegen Köln zijn maatregelen had getroffen. Hij wijzigde zijn team op vijf plaatsen, onder meer Thomas Müller, Philipp Lahm en Arturo Vidal kregen rust. Overigens ontbrak Arjen Robben nog wegens ziekte en blessureleed. Bayern begon dus met een aangepaste basiself tegen de middenmoter, maar in de eerste helft was dat nauwelijks te zien.

De kans dat Hertha BSC komend seizoen Champions League speelt, wordt groter en groter. De ploeg uit de Duitse hoofdstad boekte vanmiddag namelijk weer een thuiszege en staat daardoor steviger op de derde plaats. Het dappere FC Ingolstadt 04 werd in Berlijn, mede dankzij een goal van Salomon Kalou, met 2-1 geklopt. Hertha heeft een voorsprong van vier punten op Schalke 04, dat vrijdagavond ook zegevierde.

VfL Wolfsburg staat zeer knap in de kwartfinale van de Champions League, maar de kans dat de ploeg ook volgend seizoen Europees voetbal speelt is klein. Tegen promovendus SV Darmstadt 98 wendde het in blessuretijd dankzij een goal van André Schürrle een nederlaag af (1-1), maar het ziet de topzeven wel verder uit beeld raken. Vorige week kende Wolfsburg ook al een teleurstelling, toen er verloren werd van 1899 Hoffenheim.

Overigens hebben Werder Bremen en FSV Mainz, dat knap zesde staat, de punten gedeeld. In Noord-Duitsland eindigde de wedstrijd in 1-1.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen