Cruijff is benieuwd naar de laatste zes duels van Ajax

21 maart 2016, 09:46

Ajax sloeg zondag haar slag in de Eredivisie, door de kraker tegen PSV knap met 0-2 te winnen. De Amsterdammers koersen daarom af op het kampioenschap, weet ook Johan Cruijff. De legendarische nummer 14 denkt echter niet dat de strijd al gestreden is.

Het feit dat Ajax nu met twee punten voorsprong aan kop gaat, brengt extra druk met zich mee. "Ze staan nu bovenaan en zijn weer de te kloppen ploeg. Daarom ben ik benieuwd hoe de spelers straks omgaan met de wedstrijden die gewonnen moeten worden tegen ploegen die zich ingraven. Dat heeft dit seizoen vaker problemen opgeleverd. Daarom is de overwinning op PSV heel sterk, maar nu moet blijken of Ajax ook als favoriet een stap heeft gemaakt", stelt Cruijff in zijn column in De Telegraaf.

PSV kon het fraaie optreden tegen Atlético Madrid in de Champions League, dat uiteindelijk wel na penalty's verloren werd, geen goed gevolg geven. "De volgende stap is niet alleen om zo'n kans als tegen Atletico te grijpen, maar ook om in de volgende wedstrijd in de Eredivisie geen misstap te maken. Helemaal niet als Ajax de tegenstander is", zegt Cruijff.

De voormalig international zag Ajax al vroeg op voorsprong komen in Eindhoven. "Wat dat betreft zat het PSV niet mee. Door de mooie goal van Milik kon Ajax al snel gokken op de omschakeling, terwijl PSV moest komen. Toen zag je ook hoe de spelers de wedstrijd van dinsdag nog in de benen hadden zitten. Dit keer lukten de combinaties steeds net niet, kwamen de ballen net niet aan en was de scherpte in de dekking net niet wat het moet zijn."

Ajax speelt in het restant van de competitie tegen PEC Zwolle (Thuis), SC Cambuur (uit), FC Utrecht (thuis), sc Heerenveen (uit), FC Twente (thuis) en De Graafschap (uit).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen