Nijland: "Hele moeilijke opdracht voor FC Groningen"

Ger
22 maart 2016, 19:08

FC Groningen hoopt de komende periode alsnog een streep te kunnen zetten onder een beroerde periode. De ploeg van de vertrekkende trainer Erwin van de Looi verloor maar liefst zes competitieduels op rij. Algemeen directeur Hans Nijland stelt vast dat de noorderlingen fysiek en mentaal slecht voor de dag zijn gekomen.

"Het kan verkeren. Twee seizoenen achtereen hebben we Europees voetbal gehaald en nu zitten we in de hoek waar de klappen vallen", zegt Nijland op de clubwebsite. "Het lukt ons vooralsnog niet de negatieve sportieve spiraal waarin we terecht zijn gekomen te doorbreken. Tegen Vitesse (afgelopen zondag, red.) hebben we er alles aan gedaan om een resultaat te halen, maar ontbeert het op dit moment simpelweg aan vorm en vertrouwen. Hoewel ons een hele moeilijke opdracht wacht, gaan we samen door. We willen en moeten de negatieve reeks doorbreken en daar gaan we – net als de afgelopen weken – hard aan werken."

Nijland begrijpt de frustraties bij de achterban. "Die hebben we namelijk zelf ook", aldus de bestuurder. "Maar in deze fase is er slechts één remedie: een resultaat. En we begrijpen ook dat dit gemakkelijker is gezegd, dan gedaan. Toch moeten we hierop onze focus leggen."

FC Groningen komt na de interlandperiode in actie tegen ADO Den Haag. De uitwedstrijd zal op zondag 3 april worden afgewerkt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen