Blind: "Move naar Amerika helpt De Jong niet"

24 maart 2016, 00:07

Het Nederlands elftal zit duidelijk in een proces van vernieuwing. Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar, die samen ongeveer de helft van alle interlands van de huidige selectie achter hun naam hebben staan, zijn eigenlijk de enige routiniers die nog vast bij Oranje zitten. Nigel de Jong is bijvoorbeeld niet meer van de partij.

Bondscoach Danny Blind gaf eerder al tekst en uitleg over de absentie van Robin van Persie en is nu ook ingegaan op het ontbreken van De Jong, die afgelopen winter van AC Milan naar het Amerikaanse Los Angeles Galaxy overstapte. "Zijn move naar Amerika helpt hem niet. Als hij terugkomt naar Europa maakt hij weer een kans", sprak de bondscoach op de persconferentie in aanloop naar de oefeninterlands tegen Frankrijk (vrijdag) en Engeland (dinsdag).

Of spelers als Van Persie, De Jong en Rafael van der Vaart al helemaal afgeschreven zijn, durft Blind niet te zeggen. "Je kunt het nooit als definitief bestempelen", stelt de bondscoach, die in zijn selectiebeleid ook rekening houdt met het feit dat het WK 2018 pas weer het eerste eindtoernooi zal zijn waar Nederland aan deelneemt. "Dat had het EK moeten zijn, maar ons doel ligt nu verder weg."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen