Alderweireld: "Voel me rechtsachter bij Rode Duivels"

Ger
27 maart 2016, 10:07

Toby Alderweireld speelt in de Premier League zijn wedstrijden bij Tottenham Hotspur als centrale verdediger, maar in de nationale ploeg van België moet hij genoegen nemen met een rol als rechtsback. Ook in Leiria tegen Portugal zal de oud-Ajacied, ondanks de blessure van Vincent Kompany, zich op die positie moeten richten.

"De coach beslist. Ik probeer me op die rechtsachter te focussen en heb me echt vastgebeten in die positie. Het doet in elk geval wel deugd dat het ook daar zo goed loopt, dat maakt me wel trots", zegt Alderweireld tegen Sporza. "Naar mijn gevoel ben ik voor de Rode Duivels een rechtsachter. Ik denk dat ik bijna al mijn interlands op die positie gespeeld heb, maar de trainer weet dat hij me ook centraal kan inzetten als dat nodig is."

"Zo'n wedstrijd tegen een topland als Portugal is een goeie test. We spelen niet alleen tegen Cristiano Ronaldo, ook al is hij buitengewoon", blikt Alderweireld vooruit op het vriendschappelijke duel van dinsdag. "We zullen als team moeten verdedigen. Voorin hebben we de kwaliteiten om het verschil te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen