Martial lovend over 'schreeuwende' Van Gaal

Jw
28 maart 2016, 18:44

Anthony Martial heeft in ruim een half jaar tijd zijn stempel als 'paniekaankoop' aardig van zich afgeschud. De 20-jarige aanvaller laat veel potentie zien bij Manchester United en denkt onder Louis van Gaal alleen nog maar beter te kunnen worden. Aan de woede-uitbarstingen van de Nederlandse coach moest hij echter wel wennen, stelt de Fransman in een interview.

Met twaalf doelpunten is Martial, die meer dan vijftig miljoen euro kostte, hard op weg de harten van de fans op Old Trafford te veroveren. Volgens de groeibriljant houdt Van Gaal hem constant scherp. "Als ik de bal verkeerd aanneem of een slechte pass geef, is hij (Van Gaal, red.) de eerste die naar me schreeuwt. Ik moet er om lachen, omdat ik weet dat het voor mijn eigen bestwil is. Hij wil dat ik een perfectionist word en ik geloof erin dat ik op die manier mezelf verder kan ontwikkelen", legt Martial uit in een interview met het Franse RTL.

"Door hem heb ik sowieso al stappen gezet. Daarnaast geeft hij me veel vertrouwen en ik denk dat dit ook de reden is dat ik mijn periode bij Manchester United succesvol ben begonnen", vervolgde Martial zijn lofzang. "Van Gaal is een erg goede trainer. Hij lijkt van de buitenkant een koud persoon, maar het is een erg goede manager. Ik mag hem wel, en als we winnen, is hij ook nog blij."

Bij Manchester United krijgen jonge aanvallers volop de kans. Naast Martial bouwen ook Jesse Lingard (23), Marcus Rashford (18) en in mindere mate Memphis Depay (22) volop aan hun naam in het Engelse voetbal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen