Vejinovic hoopt op vervolging van zevental na bedreigingen

29 maart 2016, 07:56

Anderhalve maand geleden werd Marko Vejinovic in zijn eigen huis met de dood bedreigd door een zevental Feyenoord-aanhangers, nadat hun club voor de vierde keer op rij verloor. Zij maakten schriftelijk hun excuses bij de middenvelder, maar die laat het er niet bij zitten en wil dat de zeven relschoppers vervolgd worden.

"Wij vertrouwen op de aanpak van het Openbaar Ministerie om een duidelijke grens te stellen naar de verdachten", aldus Vejinovic in het Algemeen Dagblad. "Vervolging is voor ons evident." Het OM verdenkt het zevental van belediging, bedreiging en schending van geheimen.

De zeven mannen, allen in de leeftijd 18 tot 21 jaar, stuurden allemaal een kaart naar Vejinovic. "Meneer Vejinovic, hierbij wil ik u en uw vrouw mijn oneindig veel excuses aanbieden voor wat er zaterdag gebeurd is,'' schrijft één van hen. "Ik ben een normale jongen van 18, zit in 6-vwo en wil volgend jaar studeren. Wij hebben nooit de bedoeling gehad u of uw vrouw te bedreigen en het is een totaal uit de hand gelopen slechte grap.''

De mannen gingen rond 23.30 uur langs het huis van Vejinovic en belden aan. Zijn vrouw keek door het raam om te achterhalen wie er zo laat nog voor de deur stond. De mannen uitten bedreigingen, onder meer door 'Vejinovic, ik maak je af!' te roepen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen