Oefenduel van België krijgt sterk symbolisch karakter

29 maart 2016, 09:46

Dinsdagavond speelt België een oefeninterland tegen Portugal. In eerste instantie zou de wedstrijd in Brussel plaatsvinden, maar het duel is verplaatst naar het Portugese Leiria. Voor aanvang van het duel zal er uitgebreid worden stilgestaan bij de aanslagen in Brussel van vorige week.

De spelers zullen shirts dragen met daarop een speciale boodschap, er zal een minuut stilte in actie worden genomen en de Belgen zullen rouwbanden dragen. Daarnaast zullen beide ploegen door elkaar heen staan tijdens het luisteren naar de volksliederen, als teken van verbondenheid.

Bondscoach Marc Wilmots legde afgelopen zondag samen met Axel Witsel en Nicolas Lombaerts al bloemen neer op Zaventem. "Dat was een bijzonder emotioneel moment. We hebben met luchtvaartpersoneel gesproken en je kon de emotie in hun ogen lezen. Bij hen zit het heel diep, het is verschrikkelijk", aldus de bondscoach tegenover Nieuwsblad. "Het was een emotionele schok, een aanslag in ons land en in onze luchthaven. We verloren onschuldige mensen. Toch mogen we geen angst tonen, we mogen niet stoppen en leven moet voortgaan."

De Belgische bondscoach, die met onder meer Kevin de Bruyne, Vincent Kompany en Eden Hazard enkele topspelers moet missen, blikte ook vooruit op het oefenduel. "Portugal behoort altijd tot een van de beste landen van de wereld. De ploeg heeft veel individuele kwaliteiten, is technisch uitstekend en ook heel snel." Wilmots is met name bevreesd voor Cristiano Ronaldo: "Hij is jaarlijks goed voor zo'n 45 doelpunten of zelfs meer en maakt deel uit van de allergrootsten. Als je hem ruimte geeft en hem laat lopen, krijg je problemen. Het is aan ons om snel te zijn en te anticiperen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen