Casillas: "Ook als tweede keeper wil ik graag naar het EK"

29 maart 2016, 10:28

De Spaanse bondscoach Vicente Del Bosque heeft nog niet besloten wie zijn eerste keeper wordt tijdens het Europees Kampioenschap 2016. Iker Casillas pakte onlangs het Europees interlandrecord, maar voelt zich niet te groot voor de reservebank. Ook als David de Gea het doel verdedigt in Frankrijk, wil Casillas graag mee.

"Ik wil heel graag naar het EK, al weet ik nog niet in welke hoedanigheid dat zal gebeuren. Daarover heeft Del Bosque nog niks gezegd", aldus Casillas tegen El Laguero. "Als je eenmaal tot de 23 selectiespelers behoort, moet je je schikken in de rol die je krijgt toebedeeld. Ik ga ervan genieten, ook als ik niet speel. Al moet ik daar wel aan toevoegen dat ik natuurlijk ontzettend graag eerste doelman word."

Volgens de doelman van FC Porto beschikt De Gea over enkele kwaliteiten die hij niet heeft, maar geldt andersom hetzelfde. "Ik ben 35, hij is tien jaar jonger. Hij heeft zijn hele carrière nog voor zich. Het is een luxe om over keepers van zijn niveau te beschikken."

Casillas zegt er steeds meer aan gewend te raken niet meer voor Real Madrid te spelen. "Ik heb 25 jaar bij dezelfde club gespeeld, waarvan zestien in het eerste elftal. Het blijft gek dat ik nu elders speel, maar ik groei in mijn rol."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen