Sigthórsson schenkt IJsland overwinning na comeback

Ger
29 maart 2016, 22:15

IJsland heeft zich naar een overwinning geknokt in de oefeninterland tegen Griekenland. De eilandbewoners bogen in Piraeus een 2-0 achterstand om in een 2-3 zege. Kolbeinn Sigthórsson kroonde zich acht minuten voor tijd tot matchwinner.

Griekenland ging door twee doelpunten van Kostas Fortounis na ruim een half uur met 2-0 aan de leiding. IJsland had nog voor de pauze de aansluitingstreffer te pakken. Arnór Ingvi Traustason zorgde voor de 2-1. In de tweede helft verzekerde IJsland zich alsnog van de winst. Sverrir Ingi Ingason trok de stand in de zeventigste minuut gelijk, waarna oud-Ajacied Sigthórsson de 2-3 voor zijn rekening nam.

IJsland won in de EK-kwalificatiecampagne twee keer van het Nederlands elftal. Op het toernooi in Frankrijk zijn in de poulefase Portugal, Hongarije en Oostenrijk de tegenstanders.