Corona-contract nieuw probleem voor FC Twente

30 maart 2016, 16:18

Alsof de problemen bij FC Twente nog niet groot genoeg waren, lijkt er weer een lijk uit de kast te zijn gekomen bij de geplaagde club uit Enschede. Op de klokkenluiderswebsite Football Leaks zijn details opgedoken uit het contract dat de Tukkers sloten met Jesús Corona en diens management. Daaruit blijkt dat manager Matias Bunge danige invloed kon hebben op het transferbeleid rond de Mexicaan, die nu bij FC Porto speelt.

Bunge verzamelde in september 2013 een aantal investeerders (de vennootschap Vijai) om drie miljoen dollar over te maken naar Twente, in ruil voor zestig procent van de transferrechten van Corona. De vleugelaanvaller werd een maand eerder voor ongeveer 3,5 miljoen euro overgenomen van de Mexicaanse club Monterrey. Omdat Twente een groot deel van dit bedrag van het management van de speler kreeg, kostte de aanwinst dus vrij weinig.

Twente kreeg in september 2015 ongeveer 10,5 miljoen euro van FC Porto voor Corona, maar zestig procent van dit bedrag ging dus rechtstreeks naar de investeerdersgroep. De Grupo Comercializador Conclave kreeg bovendien nog tien procent, als beloning voor het aandragen van de investeerders. Het is nu de vraag of het contract dat in het Transfer Management Systeem (TSM) bij de FIFA en KNVB staat hetzelfde is als de daadwerkelijke overeenkomst. Is dit niet het geval, dan heeft Twente er een groot probleem bij.

Twente heeft meteen gereageerd via de officiële clubkanalen. "Zoals bekend laat FC Twente momenteel een onafhankelijk transferonderzoek uitvoeren om mogelijke onregelmatigheden rondom in het verleden gedane transfers in kaart te brengen. Ook de transfer van Jesus Corona is onderwerp van onderzoek", zo klinkt het op de website van Twente, dat vorige week al wist van het contract. "Het document is destijds overlegd aan de FIFA en in het kader van het onafhankelijke transferonderzoek is de KNVB vorige week ook op de hoogte gebracht."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen