Maas: "We weten welke sentimenten meespelen"

1 april 2016 – Na de interlandonderbreking kan de focus weer volledig op het competitievoetbal komen te liggen. In de Eredivisie staat komende zondag (vanaf 12.30 uur) de derby van Gelderland op het menu. Het is voor Vitesse-coach Rob Maas de eerste burenruzie met NEC als hoofdtrainer.

Maas: "We weten welke sentimenten meespelen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Maas heeft veel spelers die interlandverplichtingen hadden weer verwelkomd op Papendal. "We hebben een fitte groep teruggekregen van de interlandwedstrijden. Nu is het kijken naar de frisheid van spelers. Piet Velthuizen is er door rugklachten niet bij zondag. Izzy Brown heeft vandaag een laatste test. Daar kan ik nu nog niets over zeggen", zegt Maas op de clubwebsite over de fysieke gesteldheid van zijn selectie.

"Dit zijn toch altijd speciale wedstrijden", stelt Maas over de derby in Nijmegen. "Wij weten als staf en selectie welke sentimenten meespelen. Wij moeten gewoon ons eigen spel spelen", vindt de coach van Vitesse, die drie punten voorsprong heeft op de rivaal. "Ik zie NEC als een goed georganiseerde ploeg. Het is een team dat van achteruit gecontroleerd speelt en er snel uit kan komen."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd