Van Bronckhorst: "Excelsior staat daar niet voor niets"

1 april 2016, 15:19

Feyenoord treedt zaterdagavond vanaf 20.45 uur in de eigen Kuip aan tegen Excelsior. Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft voor het treffen met de stadgenoot de beschikking over een aardig fitte selectie. Alleen Terence Kongolo en de langdurig geblesseerden Stef Gronsveld en Warner Hahn zijn niet van de partij tegen de Kralingers. Dirk Kuyt keert terug van een schorsing.

Dat zorgt ervoor dat Van Bronckhorst meerdere opties heeft. "Dat is niet altijd makkelijk, maar voor een trainer is het prettig om keuzes te kunnen maken. Ik ben blij dat alle internationals fit zijn teruggekeerd", sprak de coach van Feyenoord op zijn perspraatje. Dat geldt ook voor Rick Karsdorp, die met Oranje op pad was. "Als je tien dagen mag trainen met de beste spelers van het land, is dat een stimulans. Oranje speelde tegen Frankrijk en Engeland, twee toonaangevende voetballanden. Die wedstrijden en de sfeer daaromheen, dat is een ervaring waar Rick veel energie van heeft gekregen. Dat goede gevoel moet hij bij ons doorzetten."

Met Excelsior treft Feyenoord de huidige nummer zestien van de Eredivisie. "Op die plek staan ze niet voor niets, maar toch is Excelsior een ploeg waar we voor uit moeten kijken", aldus Van Bronckhorst, die zich de benauwde 3-2 van vorig jaar februari nog goed kan herrineren. "Het ligt aan onszelf of we dat opnieuw toelaten. We moeten scherp aan de wedstrijd beginnen om de goede reeks die we voor de interlandbreak hebben neergezet, voort te zetten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen