De Boer gewoon op de bank, Klaassen en Cillessen fit

1 april 2016, 15:31

De thuiswedstrijd van Ajax tegen PEC Zwolle staat komende zondag (vanaf 16.45 uur) in het teken van twee dingen: de koppositie in de Eredivisie behouden en misschien wel verstevigen en het afscheid van Johan Cruijff. Coach Frank de Boer zal ondanks zijn achillespeesblessure in de dug-out zitten bij de Amsterdammers.

"Ik zit zondag gewoon op de bank, met krukken, dat wel", sprak De Boer op de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met PEC Zwolle. De trainer kan beschikken over Davy Klaassen, ondanks het feit dat de aanvoerder van Ajax met knieklachten moest afhaken bij Oranje. "Davy had last van zijn knie. Maar twee of drie dagen rust hebben hem goed gedaan. Daardoor is hij nu zo goed als volledig hersteld", aldus De Boer. Ook Jasper Cillessen is beschikbaar. Hij zal vanwege zijn gebroken neus wel keepen met gezichtsbescherming.

De Boer is tevreden over de stappen die Kenny Tete en Jairo Riedewald zetten. "Het gaat goed met Kenny. Hij is dichtbij om een wedstrijd te kunnen spelen. Er was eventueel sprake van dat het duel van Jong Ajax tegen FC Dordrecht maandag ingehaald zou worden, maar dat is van de baan. Anders had Kenny meegedaan. Het zou zomaar kunnen dat hij de volgende keer al bij de selectie zit. Met Riedewald gaat het ook goed. Hopelijk kan hij maandag of dinsdag alweer dartelen over het veld", aldus de Ajax-trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen