Bacuna zinspeelt op transfer naar Ajax of PSV

2 april 2016, 12:59

Leandro Bacuna speelt al enkele seizoenen in de Premier League, maar de verdediger annex middenvelder zou het absoluut geen probleem vinden om terug te keren naar de Eredivisie. Sterker nog, de oud-speler van FC Groningen hoopt op een transfer naar de Nederlandse competitie.

Bacuna staat momenteel met Aston Villa roemloos onderaan in de Premier League, waardoor de club komend seizoen bijna zeker een niveau lager acteert. Mogelijk biedt Ajax of PSV een uitweg voor de Nederlander. "Ik probeer tussen nu en twee jaar een volgende stap te maken", zegt hij tegen de NOS. "Ajax en PSV spelen bijna elk jaar in de Champions League, dat wil ik ook wel. Als ik daar een kans kan krijgen, waarom niet?"

Bacuna, die sinds 2013 in Engeland speelt, heeft bij de club uit Birmingham nog een contract tot 2020. "Het is een mooie stap geweest om hier naartoe te komen en mezelf in het elftal te vechten. Nu weet ik van mezelf dat ik het kan. Toen ik kwam, was ik 21 jaar en dan moet je jezelf toch bewijzen. Ik vind dat ik dat goed doe."

Volgens de verdediger is de Premier League een magische competitie. "Het geeft elke keer weer kippenvel als je een mooie wedstrijd speelt. Hoe mensen hier meeleven met het voetbal, dat is echt bijzonder. Sommige fans kunnen op maandag of dinsdag niet naar hun werk, omdat ze nog ziek zijn van de nederlaag."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen