Arsenal en Manchester City boeken dikke zege

2 april 2016, 17:55   Bijgewerkt: 2 april 2016, 20:06

Arsenal en Manchester City hebben hun laatste hoop op de landstitel in de Premier League overeind gehouden. Beide ploegen boekten zaterdag een ruime overwinning: Arsenal zegevierde in het eigen Emirates Stadium met 4-0 over promovendus Watford FC, Manchester City won op bezoek bij het eveneens gepromoveerde AFC Bournemouth met dezelfde cijfers.

Arsenal kwam al binnen vier minuten op voorsprong tegen Watford, waar Nathan Aké in de basis stond en Steven Berghuis op de bank bleef. Alexis Sanchez opende de score en tekende daarmee voor zijn achtste doelpunt van het seizoen. Zeven minuten voor de pauze verdubbelde Alex Iwobi de marge voor de Londenaren. Hij deed dat op aangeven van Sanchez. Voor de 19-jarige Nigeriaan was het zijn tweede doelpunt van dit Premier League-seizoen.

Hector Bellerín was drie minuten na de pauze verantwoordelijk voor de 3-0, Theo Walcott bepaalde in de slotfase de eindscore op 4-0. Arsenal komt door de winst op 58 punten. Dat zijn er respectievelijk acht en vijf minder dan koploper Leicester City en nummer twee Tottenham Hotspur. The Spurs gaan later op de avond nog wel op bezoek bij Liverpool, Leicester speelt zondag thuis tegen het Southampton van manager Ronald Koeman. Arsenal heeft na dit weekend nog wel een duel tegoed ten opzichte van Leicester en Tottenham.

Manchester City staat vierde met 54 punten. Ook The Citizens speelden na dit weekend een wedstrijd minder dan de top-twee. Fernando, Kevin De Bruyne en Sergio Agüero zorgden ervoor dat City binnen negentien minuten al met 0-3 voor stond in en tegen Bournemouth. Aleksandar Kolarov legde in de slotfase de eindscore vast op 0-4.

West Ham United, de nummer vijf van het klassement, kwam op eigen veld niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Crystal Palace. Dimitri Payet zette West Ham vlak voor rust wel op een 2-1 voorsprong met een mooie vrije trap, maar Dwight Gayle tekende een kwartier voor tijd voor de 2-2 eindstand.