Afellay scoort voor Stoke, Newcastle lijdt duur verlies

2 april 2016, 18:21   Bijgewerkt: 3 april 2016, 12:29

Ondanks een doelpunt van de jarige Ibrahim Afellay heeft Stoke City gelijkgespeeld tegen Swansea City. De ploeg uit Stoke-on-Trent gaf zaterdag in het eigen Britannia Stadium een 2-0 voorsprong uit handen tegen de Welshmen (2-2). In de kelder van de Premier League leed Newcastle United een dure nederlaag, bij concurrent Norwich City werd met 3-2 verloren.

Afellay bracht Stoke City in de dertiende minuut aan de leiding. De Nederlandse middenvelder, afgelopen dinsdag nog met Oranje succesvol op Wembley tegen Engeland, scoorde na een voorzet van voormalig FC Twente-speler Marko Arnautovic de 1-0. Oud-Ajacied Bojan verdubbelde in de 53ste minuut de marge voor Stoke, maar in het laatste kwart kwam Swansea nog terug tot 2-2. Dat kwam door doelpunten van Gylfi Sigurdsson en Alberto Paloschi. Naast Afellay had ook Erik Pieters een basisplaats bij Stoke. Leroy Fer verscheen aan de aftrap bij Swansea City, Marvin Emnes bleef op de bank bij de bezoekers.

Newcastle United kwam op bezoek bij concurrent Norwich City twee keer terug van een achterstand, waarvan de laatste keer door een rake penalty van Aleksandar Mitrovic in de 86ste minuut. Toch ging de ploeg van basisspelers Daryl Janmaat, Georginio Wijnaldum en Vurnon Anita en bankzitter Siem de Jong onderuit. Een doelpunt van Martin Olsson in de derde minuut van de extra tijd werd Newcastle fataal. Newcastle staat nu zes punten achter op Norwich, dat weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld de veilige zeventiende plek in handen heeft.

Sunderland speelde met Patrick van Aanholt in de basis thuis met 0-0 gelijk tegen West Bromwich Albion. Sunderland heeft twee punten meer dan Newcastle, maar staat eveneens onder de rode streep.